Szolgáltatások
GYIK
Áraink
Fizetési módok
Hírek, Újdonságok
Képgaléria
Gyógy- és Strandfürdő
Vízösszetétel
Kapcsolat
Térkép
Hotel Flóra - Orosháza, Gyopárosfürdő

Gyógyászat

A gyógyfürdő szabadtéri és fedett gyógyvizes medencéit és a gyógytorna medencét 2 termálkút vize táplálja, amelyek közül a III. sz. kút vizét 1999-ben nyilvánították gyógyvízzé. A kút 670 m talpmélységű, és a felszínre kerülő víz hőmérséklete 47°C. Kémiai összetételét tekintve az alkáli - hidrogén - karbonátos gyógyvizek csoportjába tartozik, magas metakovasav tartalommal. Az alkáli- hidrogén - karbonátos gyógyvizek fürdőkúra során fokozzák a szervezet regenerációs készségét, alkáli tartalékát, fájdalomcsillapító hatásúak. Csökkentik központi idegrendszer ingerlékenységét, a stressz - okozta tüneteket, mérséklik az alvászavart, az allergiás reakciókat. Alacsonyabb hőmérsékleten (34°C alatt) gyulladáscsökkentő hatásúak, magasabb hőmérsékleten (36°C) jól oldják az izomzat feszességét. Belélegezve segítik a legúti váladék felköhögését. Metakovasav tartalmuknál fogva csökkentik az ekcéma, lichen, psoriázis okozta borgyulladást. A gyopárosi gyógyvíz összetételénél, és ásványi anyag tartalmánál fogva kevésbé okoz fürdőreakciót, és idősebb betegek is jól tolerálják. A javasolt fürdési ido naponta két alkalommal 20-30 perc. A krónikus betegségekben szenvedők feltétlenül kérjék ki a fürdőorvos tanácsát, a gyógyvíz használatát illetően.


Élményfürdő

2004 májusában megnyitott, a részben központi finanszírozással megvalósított, több mint 6000 négyzetméter alapterületen elhelyezkedő élményfürdő. Az év minden napján nyitva tartó komplexum többek között 3 kültéri és 4 beltéri vízforgatásos medencével, 2 db óriáscsúszdával, vízi élményelemekkel (nyakzuhany, gomba, vízi sün, fekvo masszázs, sodrófolyosó, buzgár, gejzír), fitness teremmel, konferenciateremmel, drinkbárakkal, étteremmel várja a kedves vendégeket. A létesítmény gazdagon biztosít fürdési lehetőséget a kedves vendégeknek, de boven van még terület pihenésre, napozásra is. A gyopárosi élményfürdő egyik különleges helyisége a szaunapark, ahol 8 kabinban 6 fajta (60-80°C és 80-90°C-fokos finn szauna, 2 db gőz kabin, 1 db aroma, 1 db infra, 1 db fény, 1 db danárium, 1 db csobbanó, 1 db jakuzzi+ Szuna bár) különböző szaunatípussal állunk vendégeink rendelkezésére.


Wellness

A szauna-parkban található szoláriumainkban 2010. augusztusában csöveket cseréltünk. Új, biztunságos EU 0.3-as csövek vannak szoláriumainkba. Minden vendéget szeretettel várunk.


Sóterápiás szoba

A só gyógyító rezgései
A szoba légterében létrejövő magas negatív ionizáció - mely jelenség a természetben a napsütéses időre jellemző - valamint "a sónak, mint gyógyító ásványnak rezgései a szervezetre gyakorolt energetikai töltő és tisztító hatása révén no a szervezet bioenergetikai szintje, javul a csakrák (energiakapuk) energiafelvevő képessége, és így az azokkal közvetlen kapcsolatban álló belsőelválasztású mirigyek (főként a mellékvese) működésében, a hormonális szabályozásban eredményez kedvező változást.


Masszázsok

Aroma masszázs
Lazító, stressz-oldó, gyengéd teljes testmasszázst az aktuális állapothoz választott illóolajok, vagy azok kombinációinak felhasználásával egészítjük ki. Hatására intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energetizáló és vitalizáló ereje.
Masszázs olajok: keleti-és gyümölcsös illóolajok

Talp masszázs
A masszázs mindkét talp, boka, lábfej és lábszár különféle masszázstechnikákkal való frissítő kényeztetése. Nem reflexmasszázs, de segít a test energetizálásában.


Kinek ajánljuk?

- feszültség, stressz oldására, harmonizálásra kiváló,
- segít az esetleges depressziós hangulat leküzdésében,
- bizonyos fájdalmakat csillapít,
- aktiválja az immunrendszert,
- serkenti a nyirokrendszer működését,
- nyugtatja, frissíti az idegrendszert,
- közreműködik a méregtelenítő folyamatok beindulásában, fokozza a salakanyagok kiválasztását, valamint az anyagcserét.

A gyopárosi gyógyvíz az egészség forrása.+ A fürdő Gyógyvizének összetétele.

Gyopárosfürdő vizének gyógyhatását XIX. századi írásos emlékek bizonyítják. Dr. László Elek, helyi orvos volt az első, aki vegyelemzésre Budapestre küldte a gyopárosi tó vizét. A vizsgálatot követően bizonyságot nyert, hogy az alkáli-hidrogénkarbonátos víz nátriumot, kálcium-karbonátot, vasat, jódot, meszet és különféle ásványi sókat tartalmaz.

A gyopárosi gyógyvíz nátriumot, kalcium- karbonátot, vasat, jódot, meszet és különféle ásványi sókat tartalmaz. Jód tartalma intenzív biológiai hatású, ezért alkalmas mozgásszervi, reumatikus bántalmak gyógyítására. Nátrium tartalma miatt a víz elsősorban nőgyógyászati megbetegedések kezelésére alkalmas, de emellett a reumatikus panaszokat is megszünteti. Kalcium- magnézium hidrogén-karbonátos tartalma miatt vérkeringési szervek megbetegedései ellen mutatatott ki jó eredményeket. Vastartalma miatt jól alkalmazható krónikus nőgyógyászati gyulladásokra, sőt erős bőringerlő hatása miatt bőrbetegségek gyógyítására is alkalmas. Mész tartalma sikerrel alkalmazható vérkeringési szervek megbetegedése ellen. Sótartalma miatt igen erős ingerlő hatású a bőrre, de jó hatást fejt ki az idegrendszer útján az emberi szervezet legkülönfélébb működésére

A gyopárosi gyógyvíz speciális összetételének köszönhetően a fürdőkúra reumás betegségek, izületi gyulladások, izom-, ín-, és ideggyulladások kezelésére kiválóan alkalmas. Sikeresen alkalmazható továbbá rándulások, ficamok, törések utáni gyógykezelésben, a sérült funkciók helyreállításában. A gyógyvizes fürdőkúra során a károsodott izmok ingerlésére víz alatti sugármasszázst, illetve hidromasszázst alkalmaznak. Porckorong sérv, porckorong bántalmak, gerincoszlop elmeszesedése és a gerincoszlop egyéb megbetegedései esetén kiváló terápia a súlyfürdő.


Ásványi anyag összetétel
Kálium: ..........................................4 mg/l
Nátrium: .................................... 370 mg/l
Ammónium: ................................ 3,2 mg/l
Kalcium: .................................... 14,6 mg/l
Magnézium: ................................ 1,1 mg/l
Vas: ......................................... 0,57 mg/l
Mangán: ................................... nem kimutatható
Lítium: ...................................... nem kimutatható
Nitrát: ...................................... nem kimutatható
Nitrit: ....................................... nem kimutatható
Klorid: .......................................... 26 mg/l
Bromid: ..................................... nem kimutatható
Jodid: ........................................ 0,09 mg/l
Fluorid: ...................................... 0,05 mg/l
Szulfát: ........................................ 26 mg/l
Hidrogénkarbonát: ....................... 1130 mg/l
Összes foszfát: ........................... 0,61 mg/l
Metaborsav: .................................. 10 mg/l
Metakovasav: ................................ 34 mg/l
Arzén: ...................................... 0,005 mg/l
Facebook hozzászólás